Racer 2016‎ > ‎Klubmesterskab‎ > ‎Aktiviteter‎ > ‎

Vattenfall Cyclassics

Deltagerberetning af Thomas Hansen

som gennemførte 155 km i Vattenfall Cyclassics 2011 i Hamburg 21. august:


Først, det var en cykeloplevelse af de store, fantastisk stemning hele vejen rundt, Alt var lukket af, så ingen biler og et meget harmonisk løb uden harmonika kørsel. Hele den indre by stod i cykeltegn med boder og evens m.m

Carsten og jeg + 2 x Dorthe ankom allerede fredag for at ose lidt i byen lørdag. Dejlig by med masser af seværdigheder, men det er en anden historie. Vi fik vores start nummere og med over 22000 deltagere, gik det forbavsende smertefrit. Vi mødtes med de 3 drenge Allan, Preben og Ove lørdag aften, tog ud for at spise, hvor nogle troede på store contadorbøffer , andre pasta og en god weisbeer. Stemning var lidt præget af den lange distance og en minimum hastighed på 31 km/t. Ellers ville profferne indhente os. I sær Allan var noget trykket, men….

Ca kl 8.10 gik starten for vores gruppe, (grupper fra A til S) med 500 stk i hver. Vi skulle følges med 100 km folket på 1. sløjfe (3 ruter med 55-100 og 155 km) hvor efter vi blev delt og os, der i kådhed havde valgt 155 km, blev ledt videre der ud.

Det gik jo kanon, vi fløj op over Elben og lå godt til. Efter 30 km fik undertegnende 1. punktering på de punktere frie dæk (durano plus på baghjulet og ultremo på forhjulet), det gik eller ret godt. Nå op på hesten igen og så der ud af. 50 km 2. punktering, igen på baghjulet og denne gang gav jeg mig god tid til af finde årsagen. En lille satan til jernsplint. Nå jeg var jo kommet godt ned i grupperne, vi startede i gruppe I og nu lå jeg nede og rodede  med L og M og næsten ingen 155 km folk.

De 4 andre lå godt til og kom næsten samlet ud på de sidste 55 km hvor  Waseberg ligger ca 20 km før mål. En stigning på 700 meter og knap 6% med de sidste 200 meter på 16. egentlig ikke slem…. Men efter 120-130 km kan det godt trække tænder ud. Her fik vi at se, hvem der havde drukket og spist nok. Allan fløj op over bakken og som han sagde, satte han Michael Rasmussen typer der op ad… også Carsten der gik lidt kold her. Preben havde været fornuftig og gik i depot, hvilket viste sig at være et klog træk, mente at bakken ikke var meget større end en fart bump.

Jeg var jo noget bagefter og måtte op at trække med 3 andre tyskere. Det gik godt med 35-40 km/t, indtil det der lille bump der hed Waseberg, her gik jeg også kold 1,5l væske + 4 gel + 2 bar var ikke nok, så de sidste 20 km var ren overlevelse.

De sidste km kører man i midt byen med opløb, hvor folk bare klapper og larmer, fantastisk at kører der og føle stemning. Selv i de små byer var der god stemning med masser af mennesker og enkelte orkester af forskellig kvalitet.

Allan kørte et kanon løb med over 37 km i snit på 155 km, Carsten og Preben lige efter, men Ove og jeg brugte 20 min mere.

Hammer godt løb, god stemning og tyskerne kan noget med at organisere, ingen kritiske punkter. Man ligger hele tiden og bliver trukket godt med rundt og derfor kan man få en hurtig tid. Dog fandt vi ud af, hvor vigtig det  er at drikke fra starten, især Carsten og jeg fik ikke drukket nok.

Men tak til Preben, Allan, Carsten og Ove for en god tur og tak til Steen for initiativet. Jeg er klar til 2012

Viser 0 punkter
EjerBeskrivelseLøsningFuldført
Sorter 
 
Sorter 
 
Sorter 
 
Sorter 
 
EjerBeskrivelseLøsningFuldført
Viser 0 punkter